Kindermishandeling en huiselijk geweld

Onze aandachtsfunctionaris is Willy Smid van Wijland . Zij heeft jarenlange ervaring in het onderwijs en heeft sinds enkele jaren een eigen praktijk als kindertherapeut. 
Willy heeft de training gevolgd tot aandachtsfunctionaris en is lid van de landelijke vakgroep de LVAK.

Van onze aandachtfunctionaris mag je het volgende verwachten : 

  • Zij zal de signalen herkennen die kunnen wijzen op huiselijk geweld en/of kindermishandeling. 
  • Zij heeft kennis van de meldcode en de stappen die volgens de meldcode gezet moeten worden.
  • Zij zal jou op de hoogte houden van ontwikkelingen rondom kindermishandeling en huiselijk geweld. (b.v. maatregelen of wetswijzigingen v.d. overheid)
  • Zij kan jou adviseren en ondersteunen bij het al dan niet melden van huiselijk geweld en/of kindermishandeling en de eventuele stappen die gezet moeten worden. 


Wel of niet melden?
NFG-registerleden vinden op hun persoonlijke NFG-pagina het protocol van de meldcode én bijbehorende signaleringslijsten. Het blijft echter een moeilijke beslissing om wel of niet te melden. Ook al herken je de signalen, toch kun je twijfelen. De consequenties kunnen groot zijn. Wij zullen daarom zorgvuldig zijn. Collegiale consultatie is dan ook een verplichte stap binnen de meldcode. Het raadplegen van een aandachtsfunctionaris is daarbij ook van belang. Schroom dus niet om Willy  te bellen of te mailen.

Mw. Willy Smid van Wijland
tel: 06-38581258
aandachtsfunctionaris@de-nfg.nl

Willy zal in de loop van 2022 haar werkzaamheden neerleggen. Wij hebben twee fantastische opvolgsters gevonden die beide ruime ervaring hebben binnen het vakgebied van een aandachtsfunctionaris. Suzan Blüm en Marion Visser zullen de komende periode door Willy worden ingewerkt en haar werkzaamheden dus op termijn volledig overnemen. Je kunt Suzan of Marion nu al bellen;

Suzan Blüm: 06-51052594
Marion Visser: 06-51086257